Uživaćete u svakom zalogaju

RUČAK ZA DANAS: Višegradski kupus. Ukusno gurmansko jelo po receptu Meše Selimovića!

Kupus koristimo preko cele godine, sirov ili kiseo, a ovaj recept za pripremu svežeg kupusa je proslavljen i jelo je izuzetno ukusno i zdravo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Višegradski kupus. Ukusno gurmansko jelo po receptu Meše Selimovića!
Foto: Profimedia

Kupus je veoma zdrav, njime se u organizam unose najkvalitetniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za imunitet. Veoma je važan za zdravu ishranu, jer jača i oživljava ceo organizam. Koristi se preko cele godine, sirov ili kiseo, a ovaj recept za pripremu svežeg kupusa je proslavljen i jelo je izuzetno ukusno i zdravo.

Potrebno je:

  • 800 g svežeg kupusa
  • 800 g juneće potrbušine
  • 100 g crvenog luka
  • 100 g paprike
  • 200 g krompira
  • 200 g paradajza
  • veza peršuna
  • 40 g soli
  • biber u zrnu
  • 2 lovorova lista
  • čaša belog vina
  • dve-tri kašike ulja

Priprema:

Glavicu svežeg kupusa nasecite na osam kriški. Juneću potrbušinu narežite na krupne kocke i stavite u prikladan lonac. Na meso složite kupus, na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, 2 veće paprike iseckane na kocke, 4 krompira isecite po dubini, 2 manja paradajza na kriške, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor, belo vino i malo ulja. Dolijte vodu da pokrije sastojke i lagano kuvajte dva sata. Poslužite u posudi u kojoj se jelo kuvalo.

Prijatno!

(po receptu Meše Selimovića)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs