Jagodama retko ko može da odoli, a kada od njih napravite poslasticu, dobijate neverovatan ukus koji se dugo pamti.

Mekan, lagan i ukusan rolat koji će se topiti u vašim ustima, možete izuzetno lako napraviti.

Potrebno vam je:

Za koru

- 125 gr šećera
- 5 jaja
- 100 gr brašna
- 50 gr gustina
- prstohvat soli
- šećer za posipanje

Kremasta nepečena torta sa jagodama: Osvežavajuća, laka za pripremu a topi se u ustima! (RECEPT)

shutterstock-408781099.jpg
Foto: Shutterstock

Za fil

- 600 gr jagoda
- 500 ml slatke pavlake
- kašika šećera u prahu
- 2 kesice šlag krema
- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Žumanca umutite sa 100 g šećera, belanca sa prstohvatom soli i 25 g šećera u čvrst sneg, a zatim umešajte belanca u žumanca. Postepeno dodajte brašno i gustin, sve vreme mešajući varjačom. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Pečenu koru pažljivo izvadite iz pleha, položite je na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ohladite. Jagode operite, isecite na manje komade, a nekoliko celih ostavite za ukrašavanje. Mikserom umutite šlag od slatke pavlake, sipajte kašiku šećera u prahu i šlag.


Pažljivo odmotajte ohlađenu koru, namažite 3/4 šlaga, rasporedite isečene jagode i ponovo urolajte. Pre serviranja rolat ukrasite ostatkom šlaga i celim jagodama, pospite šećerom u prahu i ohladite u frižideru oko 60 minuta.

screenshot-1.jpg
Foto: Shutterstock

Štrudla sa makom u gotovim korama: Ukus kao kod bake a priprema se neverovatno lako! (RECEPT)

Jednostavan za pripremu, a neverovatno ukusan.

Jednostavan za pripremu, a neverovatno ukusan.