PROBAJTE

Ove vežbe se rade samo 8 minuta dnevno, a zatežu celo telo: Za mesec dana imaćete figuru iz snova! (VIDEO)

Ovo je najbolji trening za žene u 40-im godinama

Fitnes
Autor:
Foto: Shuterstock

Kada dođemo u neke zrelije godine, našem telu više ne odgovaraju teški i intenzivni treninzi. Ukoliko ste primetile da se lakše i brže zamarate, ne brinite, to je sasvim normalno.

Nakon 40-te godine, fizička aktivnost je obavezna, ali ona mora da bude umerena. Na jake kardio treninge zaboravite, pronašli smo vežbe koje su lagane, a jednako efkasne.

Ukoliko ih praktikujete 5 puta nedeljno, već za mesec dana ćete primetiti da su mišići zategnutiji, a da celo telo izgleda mnogo bolje i vitkije, ali i da se držanje popravilo.

Trening se sastoji od 8 vežbi između kojih se pravi pauza od 20 sekundi. Počinje sa vežbama za ruke, preko vežbi za stomak, da bi se trening završio sa vežbama za jačanje zadnjice i nogu.

Evo kako izgleda:

Trening je zabavan, pa vam sigurno neće biti teško da ga odradite. Kada steknete kondiciju možete 2 puta ponoviti ove vežbe u jednom danu.

Pored fizičke aktivnosti, nutricionisti savetuju da se povede računa i o ishrani. Ukoliko želite bolje rezultate izbacite iz ishrane masnu hranu, gazirana pića i ograničite unos slatkiša.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs