VEŽBE KOJE SU ZALUDELE SVET: Potrebno je SAMO 15 minuta dnevno, radite ih kod kuće, a REZULTATI SU NESTVARNI

Dovedite svoje telo u odličnu formu uz pomoć ovih vežbi, posle mesec dana rezultati će biti uočljivi.

Lepi & Zdravi
14:19h Autor:
VEŽBE KOJE SU ZALUDELE SVET: Potrebno je SAMO 15 minuta dnevno, radite ih kod kuće, a REZULTATI SU NESTVARNI
Vežbe "5 Tibetanaca", Foto: Shutterstock

Vežbe pet Tibetanaca pogađaju 19 energetskih centara čovekovog tela a većina njih se nalazi na 12 glavnih zglobova udova.

Trening Eie of Rebirth pomaže u obnavljanju snage i brzine energetskih centara. Kompleks je takođe u stanju da tonizira i ojača glavne mišićne grupe, brže ih oporavi i dovede u dobru fizičku formu.

U idealnom slučaju, svaku od pet vežbi treba ponoviti 21 put. Ovaj broj nije slučajno izabran. Upravo ovaj broj ponavljanja vam omogućava da postignete željeni efekat iz seta vežbi.

U početku neće svi moći da ponove vežbu 21 put, ali to je normalno. Morate započeti pet Tibetanaca sa 3-5 ponavljanja, postepeno povećavajući njihov broj. Proces približavanja konačnom rezultatu je dobar jer donosi benefite onome ko primenjuje ovakav način treninga.

Pet Tibetanaca
foto: Shutterstock

Tibetanski biser br.1.

Stojite pravo sa stopalima skoro u širini ramena? Zavucite trtičnu kost ispod sebe i uvucite stomak, ruke sa strane u nivou ramena.

Gledajući u neku tačku ispred sebe. Polako počnite da se rotirate oko svoje ose dok ne osetite laganu vrtoglavicu. Morate rotirati striktno u smeru kazaljke na satu.

Da biste sprečili jaku vrtoglavicu i mučninu, prvo morate da izvedete prvu vežbu 3-5 puta. Nakon završetka vežbe, odmaramo se - udahnite i izdahnite.

Nakon što obavite potreban broj okreta, ako osetite vrtoglavicu ili umor, sedite ili legnite na sofu, nemojte zanemariti prirodnu potrebu svog tela.

Posle nekoliko nedelja treninga dovoljno ćete biti istrenirati da ne doživite jaku vrtoglavicu. Ne dozvoljavajući dugu pauzu, morate odmah preći na drugu vežbu.

Pet Tibetanaca
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Tibetanski biser br. 2.

Morate ležati na podu na leđima. Ispravite noge, ispružite ruke duž tela, dlanovi na podu, brada spojena sa grudima. Podignite ravne noge nagore, ali se uverite da je karlica čvrsto pritisnuta na pod. Vežbu uvek počinjemo sa izdisajem. Na samom početku treba da izdahnete, podižući noge i glavu, duboko i puno udahnite. Spuštanje nogu - izdahnite na isti način.

Pokušajte da ne izgubite ritam, dišite istim tempom, ako ne možete da uradite vežbu sa ravnim nogama, uradite je sa savijenim, postepeno ćete naučiti da to radite ispravno.

Posle nekoliko nedelja treninga, moći ćete da podižete noge sve dalje iza glave, glavna stvar je da ih ne savijate.

Nakon završetka vežbe, stavite stopala u širinu ramena, odmorite se - udahnite i izdahnite 3 puta.

Pet Tibetanaca
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Tibetanski biser br. 3.

Morate da kleknete, noge raširite tako da vam budu uširini butina. Stavite dlanove ispod glutealnih mišića. Nagnite glavu napred i privijte bradu prema grudima.

Postepeno zabacite glavu unazad, savijajući leđa, ispravite grudi i savijte kičmu. Olakšajte sebi tako što ćete ruke nasloniti na kukove. Na samom početku treće vežbe, morate duboko izdahnuti, a savijajući se unazad, postepeno udahnite.

Nakon završetka vežbe, stavite stopala u širinu ramena, odmorite se - udahnite i izdahnite 3 puta

Pet Tibetanaca
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Tibetanski biser br. 4.

Na prvi pogled može izgledati kao teška vežba, ali nije. Savladali su je mnogi, jačajući svoje telo i duh. Sedite na prostirku sa ispruženim nogama ispred sebe. Vaša stopala treba da budu otprilike u širini ramena. Ispravite leđa, dodirujući bradu grudima. Oslonite dlanove na pod, prsti treba da "gledaju" napred.

Zabacivši glavu unazad što je više moguće, podignite trup tako da zauzme horizontalni položaj. Vaše potkolenice i ruke treba da budu oslonjene na pod, kao noge stola. Nakon što zadržite ovu poziciju nekoliko sekundi, vratite se.

Po završetku vežbe odmorite se – stavite noge u širinu ramena, odmorite – udahnite i izdahnite 3 puta.

Pet Tibetanaca
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Tibetanski biser br. 5.

Završna vežba kompleksa 5 Tibetanaca vam omogućava da konsolidujete dobijene rezultate i podignete svoj energetski potencijal za još jedan nivo. Lezite licem na pod, dlanovi treba da budu direktno ispod ramena, prsti "gledaju" napred.

Podignite gornji deo tela i istegnite se ka plafonu, oslanjajući se na ruke - ovo je početni položaj, zabacite glavu unazad, izdahnite, savijte kičmu, oslanjajući se na nožne prste i dlanove.

Telo bi trebalo izgledati kao da se presavija na pola u zglobovima kuka. Pokušajte da telo podseća na oštar ugao, čiji je vrh usmeren nagore. Pritisnite bradu na grudi, usmeravajući glavu napred što je više moguće, savijajući se u leđima i ponovo istegnite vrh glave prema gore, izdahnite. Ruke i trup su u istoj ravni, torzo ne dodiruje pod.

Pet Tibetanaca
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Nakon završetka vežbe, odmorite - stavite noge u širinu ramena, odmorite - udahnite i izdahnite 3 puta.

Vežbajte ceo set vežbi "5 Tibetanaca" i posle mesec dana treninga osetićete koliko to utiče na vaše telo i volju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs