OLIVERA KOVAČEVIĆ BEZ GLADOVANJA SKINULA SAV VIŠAK KILOGRAMA: Na ovaj način je smršala, a i smanjila ŠEĆER U KRVI

Olivera Kovačević ne drži dijetu, ali je ovako skinula kilograme i vratila šećer u normalu

Lepi & Zdravi
09:01h Autor:
OLIVERA KOVAČEVIĆ BEZ GLADOVANJA SKINULA SAV VIŠAK KILOGRAMA: Na ovaj način je smršala, a i smanjila ŠEĆER U KRVI
Olivera Kovačević, Foto: ATA Images

Naše poznato TV lice Olivera Kovačević, poznata po tome da nema dlake na jeziku, po mišljenju mnogih izgleda nikad bolje! Plava kosa je njen zaštitni znak, kao i besprekoran stil kojim oduševljava pripadnice lepšeg pola. Primetno je i da je dovela liniju do savršenta, a kako je istakla, bez dijete i gladovanja.

Naime, jednom prilikom je otkrila da njenom organizmu manjak hrane ne prija, te da joj telo to shvata kao pretnju, kao i da se tada najlakše ugoji. Mešutim, kada redovno konzumira 3 obroga, mršavi bez greške!

Olivera Kovačević
foto: Kurir / Zorana Jevtić

U njenom slučaju, ključ nije dijeta, već je presudno pravilno kombinovanje namirnica, kao i to koliko su obroci obilni.

Zapostavljala doručak

Dugo je zanemarivala doručak, neretko ga je preskakala ili joj je prvi obrok bio i po nekoliko sati kasnije od momenta buđenja.

Ujutru je na njenom stolu uvek hleb, ražani, crni, heljdin, bilo koji bez belog brašna, kao i puter ili kajmak, jaja, slanina i kiselo mleko. Za slatku varijantu bira džem bez šećera, ali i bez zaslađivača.

Voćna užina

Dva sata posle doručka vreme je za užinu, kada obično konzumira voće. Nije preporučljivo za prvi obrok u danu, jer može da pojača kiselinu u želucu, ali je pravi izbor za užinu.

1 / 6 Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Ručak 4 h posle doručka

Vodi računa da između obroka prođe oko četiri sata. Kada jede meso, ono je isključivo kuvano, ali ga nikako ne kombinuje sa testeninom ili pirinčem, iako takvi saveti se neretko dobijaju i od mnogih nutricionista.

Krompir ne jede

Krompir se više ne nalazi u njenom jelovniku, jer kako naglašava nije dobar izbor za ljude koji se bore sa povišenim šećerom - ugljeni hidrati iz ovog povrća se pretvaraju u šećer i odlaze u krvotok.

Bira laganu večeru

Dan završava oborkom koji ne opterećuje želudac, obično je to salata i riba.

Olivera priznaje i da joj je ovakav režim ishrane pomogao da reguliše šećer, jer joj je glukoza bila na gornjoj granici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs