Sastojci:
- 450 grama sitno seckanih oraha
- 225 gr putera
- 350 gr meda
- 1 pakovanje kora za pitu
- 1-1/2 kašičica cimeta
Brzi kolač bez jaja: Mekan i sočan, smazaćete ga u jednom dahu! (RECEPT)
Priprema:
- Ugrejte rernu na 180 Celzijusa, te podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).
- U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet.
- Istopite puter na laganoj vatri.
- Odmotajte kore za pitu.
- Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom.
- Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.
- 8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora, te pospite sa dve kašike meda.
- Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda.
- Postupak ponovite još 6 puta (rek oraha i meda, dve kore premazane puterom...)
- Poklopite preostlim korama za pite, tako da mažete svaku drugu istopljenim puterom.
- Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 25 do 30 minuta.
- Ohladite baklave pre služenja.
Mlečne kocke: Mekan, sočan i savršen - kolač u koji ćete se zaljubiti istog trenutka!(RECEPT)