Vodite računa

Mogu da budu opasne po zdravlje: Ove namirnice nikako ne stavljajte u mikrotalasnu!

Mikrotalasna je sjajna stvar, ali neke namirnice nipošto ne smete da grejete u njoj

Hrana & vino 12.08.2019. - 09:37h Autor: Stil/Miss7.24.hr
Foto: Shuterstock

Ubacivanjem nekih od ovih namirnica u mikrotalasnu rizikujemo nastanak bakterija i klica koje uzrokuju trovanje. Zato izbegavajte da ih zagrevate u ovoj pećnici.

 

Krompir

 

Ako kuvani krompir stoji neko vreme na sobnoj temperaturi, lako se mogu razviti bakterije klostridium botulinum. One se u mikrotalasnoj ne mogu uništit, kao što je slučaj kada zagrevano na rigli ili rerni. Ukoliko se ove bakterije ne unište mogu da dovedu do trovanja.

 

 

 

Palačinke tortilje vrve od vitamina: Neverovatan obrok gotov za 5 minuta! (RECEPT)

 

 

Sirova piletina

 

Piletinu može isključivo da se konzumira dobro termički obrađena kako bi sve potencijalne bakterije bile uništene. U mikrovalnoj ovo  meso može samo da se zagreje a nikao da se ispeče.

 

Pržena jela

 

Masni pomfrit ili pečeno povrće takođe ne smeju u ovu pećnicu. Kada se ulje zagreva, nastaju gasovi koji mogu da budu štetni po zdravlje.

Pirinač

 

Pirinač biste nakon jela uvek trebali da stavite u frižider, jer se izuzetno lako kvari i razvija bakterije.  Samo držanje na sobnoj temperarturi je rizično, a posebno ukoliko se zagreva u mikrotalasnoj.

 

 

3 zdrava obroka: Predlozi za ukusnu večeru koja će vam pomoći u borbi sa kilogramima! (RECEPT)


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs