Čokoladna torta je poslastica kojoj malo ko od nas može da kaže "ne", ali ovom slatkišu pred vama i ne morate, jer je veganski! Naime, nije veliki neprijatelj vitkoj liniju, tako da uživajte u fenomenalom ukusu bez griže savesti, a osim toga, pravi se vlro brzo i lako!
Sastojci:
Kora:
- 240 posnog elevnog keksa
- 30 g kako praha
- 115 g veganskog putera
Fil:
- 200 g tamne čokolade
- 800 ml kokosovog mleka
- 6 kašika agava sirupa
Preliv:
- 270 ml veganske biljne pavlake
- 4 kašike šećera
- 1 kašika vanila esencije
Kako se priprema?
U keks dodjate otpljeni puter i kako prah i dobro promeštajte, dok se namirnice ne sjedine. Tako dobijenu koru stavite u pleh ili kalup i ravnomerno je rasporedite, a zatim je odložite u frižider.
Potom otopite čokoladu na malo kokosovog ulja, sklonite sa vatre i sipajte u hladno kokosovo mleko. Promešajte dok se čokolada ne rastopi. Smesom prelijte koru od biskvita i vratite u fružider na dva sata.
U činiju sipajte pavlaku, šećer i vanila ekstrakt i promešajte ručno - nikako ne koristite mikser, jer će se pavlaka razvodnjiti!
Sipajte krem preko ostatka pite i vratite u frižider na još sat vremena. Kada se dobro rashladi i stegne - spremna je za posluživanje. Prijatno!