Čokoladna torta je poslastica kojoj malo ko od nas može da kaže "ne", ali ovom slatkišu pred vama i ne morate, jer je veganski! Naime, nije veliki neprijatelj vitkoj liniju, tako da uživajte u fenomenalom ukusu bez griže savesti, a osim toga, pravi se vlro brzo i lako!

Sastojci:

Kora:

  • 240 posnog elevnog keksa
  • 30 g kako praha
  • 115 g veganskog putera

Fil:

  • 200 g tamne čokolade
  • 800 ml kokosovog mleka
  • 6 kašika agava sirupa

Preliv:

  • 270 ml veganske biljne pavlake
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika vanila esencije
shutterstock-341080721.jpg
Foto: Shutterstock

Kako se priprema?

U keks dodjate otpljeni puter i kako prah i dobro promeštajte, dok se namirnice ne sjedine. Tako dobijenu koru stavite u pleh ili kalup i ravnomerno je rasporedite, a zatim je odložite u frižider.

Potom otopite čokoladu na malo kokosovog ulja, sklonite sa vatre i sipajte u hladno kokosovo mleko. Promešajte dok se čokolada ne rastopi. Smesom prelijte koru od biskvita i vratite u fružider na dva sata.

U činiju sipajte pavlaku, šećer i vanila ekstrakt i promešajte ručno - nikako ne koristite mikser, jer će se pavlaka razvodnjiti!

Sipajte krem preko ostatka pite i vratite u frižider na još sat vremena. Kada se dobro rashladi i stegne - spremna je za posluživanje. Prijatno!

00:11
Torta Milana Milosevica za 47. Rodjendan Izvor: Kurir

Recept za najkremastiju čokoladnu tortu koja ne goji san je svih sladokusaca, zar ne?