Recept za ovaj sočan čokoladni kolač bez šećera i brašna dolazi čak iz Južne Amerike. Potrebno vam je svega 6 namirnica i samo malo vremena, a ukus će vas oboriti sa nogu.
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 pomorandže
- 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
- pola kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 100 grama crne čokolade
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku, pa u nju dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač.
Rashladiti u frižideru i poslužiti.