Recept za ovaj sočan čokoladni kolač bez šećera i brašna dolazi čak iz Južne Amerike. Potrebno vam je svega 6 namirnica i samo malo vremena, a ukus će vas oboriti sa nogu.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 pomorandže
  • 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
  • pola kašičice sode bikarbone

Za fil:

  • 100 grama crne čokolade
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
shutterstock-594489065.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku, pa u nju dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač.

Rashladiti u frižideru i poslužiti.

Ukoliko volite čokoladu, poslastica čiji vam recept donosimo postaće vam, sigurni smo, jedna od omiljenih