Lepeza punjen krompir toliko je ukusan i hrskav, kao stvoren za savršenu večeru, a sigurno će se složiti svi koji ga budu probali.
Sastojci:
- 600 gr. mladog krompira
- ulje
- biber ml.
- ljuta tucana
- začin so
- ruzmarin, m. dušica
- 150 gr suve slanine
- kačkavalj rendan
Priprema:
Mlad krimpir približno iste veličine očistiti oprati pa svaki probosti velikom žicom za roštilj ili može drveni štapićem za meso za roštilj. Probosti malo niže ne na sredinu , zatim nožem zaseći listiće po krompiru sve do kraja dok nož ne udari u štapić.
U činiju sipati malo ulja dodati sve začine i uvaljati krompir, a zatim izmedju svakog proreza ubaciti po malo suve slanine. Kad sve napunite poredjajte u pleh u koji ste stavili pek papir i pospite krompir parmezanom. Prekrite folijom i pecite na 220 stereni C oko 30 min zatim skinite foliju i pecite na 200 stereni oko 10-15 min da lepo porumene.
Prijatno!