Ovi recepti su pre svega, vrlo jednostavni i brzi za pripremu. Nećete morati da provedete nekoliko sati u kuhinji kako biste imali uksusan obrok.
Zdrava hrana je vrlo jednostavna za pripremu, a ovi recepti su jednako ukusni kao i neka visokokalorična hrana.
Predlog broj 1
Grilovana piletina sa dimnjenim kukuruzom
Sastojci:
- 4 polovine pilećih grudi bez kostiju
- So
- Biber
- 2 limete
- Kukuruz šećerac
- Paprika
- Seckane zelene masline
- Malo sira
- 1/2 kašike kašike maslinovog ulja
Palačinke tortilje vrve od vitamina: Neverovatan obrok gotov za 5 minuta! (RECEPT)
Priprema:
Polovine pilećih prsa bez kostiju začinite solju i biberom i grilujte na srednje jakoj vatri oko 5 do 6 minuta po strani.
U drugi tiganj stavite kukuruz šećerac, masline i papriku i grilujte nekoliko minuta na malinovm ulju.
Sklonite sa vatre i dodajte sir preko i malo soli.
Na tanjir stavite piletinu i dodajte salatu od kukuruza
Po obroku: 355 kalorija, 13 g masti (3,5 g zasićenih), 21 g proteina, 315 mg natrijuma, 21 g ugljenih hidrata, 2 g vlakana
Predlog broj 2
Tuna salata sa belim pasuljem i bosiljkom
Sastojci:
- Prstohvat soli i bibera
- Beli pasulj
- Listovi bosiljka
- 3 kašike maslinovog ulje
- 1 kašika sirćeta
- Zelena salata
- 2 konzerve tunjevine
- 4 meko kuvana jaja
Limun kocke sa šljivama: Osvojiće vas odmah i mirisom i ukusom! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
U veliku lonac vode sipajte vodu i sačekajte da prokuva.
Dodajte 1 kašiku soli, zatim pasulj i kuvajte dok ne omekša, 3 do 4 minuta. Nakon toga ocedite i isperite pod hladnom vodom.
U međuvremenu, u blender stavite bosiljak, ulje, sirće i 1/2 kašike soli i bibera i blendajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U tanjir stavite tunjevinu, zelenu slatu i pasulj, pa sve to izmešajte. Na kraju prelijte dresingom koji ste napravili u blenderu.
Po porciji: 340 kalorija, 16,5 g masti (3 g zasićenih), 31 g proteina, 770 mg natrijuma, 24 g ugljenih hidrata, 8 g vlakana
Predlog broj 3
Kajgana sa povrćem
Sastojci:
Pita sa tikvicama: Bogovski doručak koji će zaseniti sve ostale! (RECEPT)
Priprema:
Razbijte jedno celo jaje i 4 belanca i izmutite.
Prethodno u tiganju ispržite na maslinovom ulju papriku, pa dodajte izmešana jaja. Pravite kao klasičnu kajganu.
Kada je gotovo, prespite u tanjir i preko sipajte seckani paradajz i izmrvljeni sir.
Čokoladni brauni bez brašna: Pravi raj za sladokusce! (RECEPT)
(stil.kurir.rs)