Sastojci:
- 2 kašike maslaca
- 4 šolje tanko naseckanih tikvica
- 1 šolja seckanog crvenog luka
- 2 kašike peršuna
- 1/2 kašike soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- bosiljak origano
- 2 umućena jaja
- 2 šoljice mocarela sira
- 2 kašičice senfa
- 1 lisnato testo
Hrskava pita od gotovih kora sa tikvicama i mladim lukom: Proleće na tanjiru! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 190 Celzijusa.
- Maslac rastopite u tiganju i na laganoj vatri.
- Dodajte crveni luk i tikvice koje ste pre toga ocedili, uz povremeno mešanje dok ne omekšaju, oko 6 do 8 minuta.
- Dodajte peršun, so, biber, beli luk u prahu, bosiljak i origano.
- U posudi pomešajte jaja i sir, dodajte povrće, te lagano mešajte dok se ne poveže.
- Razvucite lisnato testo na veličinu kalupa za pečenje.
- Lagano s viljuškom izbodite testo i premažite ga senfom.
- Izlijte smesu ravnomerno po testu.
- Pecite oko 20 minuta.
- Ako je potrebno, poslednjih10 minuta prekrijte rub kore papirom za pečenje kako biste sprečili prekomerno tamnjenje.
- Pitu ostavite da odstoji 10 minuta pre posluživanja.
Gibanica gužvara sa tikvicama: Pun gurmanski pogodak! (RECEPT)