Sastojci:
- 450 g testenine
- 1 kašika maslaca
- 400 grama pečuraka
- 100 grama sitno seckane slanine
- 1crni luk
- 2 čena belog luka
- 250 ml vina
- 4 kašike kisele pavlake
- 40 g parmezana
- 2 kašike peršuna
- So
- biber
Priprema:
- Skuvajte testeninu, a maslac otopite u tiganju na srednje jakoj vatri.
- Dodajte naseckani luk, a nakon dva minuta i beli luk.
- Dodajte sitno seckanu slaninu.
- Kada luk postane staklast, a slanina pusti svoje sokove, dodajte iseckane pečurke.
- Pržite desetak minuta dok tečnost ne ispari, a pečurke ne omekšaju.
- Sipajte vino i kuvajte dok ne ispari.
- Nakon toga, dobro promešajte i i sklonite s vatre.
- Posolite i pobiberite.
- Dodaj skuvanu testeninu i nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala, pa pavlaku, parmezan i dve kašike iseckanog peršuna.
- Sve polako promešajte, prema potrebi dodajte još malo soli.
- Sklonite sa vatre i poslužite tople testenine.
4 vrste slatkih peciva od jednog testa: Savršen recept iskusne domaćice! (VIDEO)