Sastojci:
- 300 grama testenine
- 3 kašike maslaca
- 4 velika zgnječena čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 150 ml mleka
- biber
- so
Čorba prepuna vitamina i minerala: Okrepljuje telo, jača imunitet, štiti od virusa! (RECEPT)
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu, u međuvremenu napravite sos.
- Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tiganju.
- Dodajte beli luk i dinstajte minut do dva uz mešanje.
- Zatim, mešavinu maslaca i belog luka prebacite u blender i mutite dok smesa ne postane glatka.
- Vratite u tiganj na srednje jaku vatru i dodajte brašno.
- Stalno mešajte i držite na vatri otprilike jedan minut.
- Mleko polako sipajte u tiganj, a drugom rukom brzo mešajte sastojke u tiganju.
- Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, sve vreme mešajući.
- Kad testenina bude gotova, umešajte ju u sos.
- Po potrebi dodajte so i biber.
Šišarka salata: Najlepše praznično predjelo koje se pravi za svega 15 minuta! (RECEPT)