Sastojci:

  • 300 g testenine
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja ( plus dodatno za podlivanje)
  • 1 čen sitnog iseckanog belog luka
  • 2 x 250 g konzerve tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju
  • oceđene masline
  • narendana korica i sok 1 limuna
  • so
  • biber
shutterstock-2029380215.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  • Skuvajte testeninu prema uputstvua sa pakovanja.
  • Za to vreme ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju, te dodajte beli luk i dinstaj ga minut do dva.
  • Dodajte oceđenu tunu, a zatim i masline.
  • Posolite i pobiberite po ukusu, te dodajte sok i koricu limuna.
  • Ocedite testeninu i dodajte je u sos od tunjevine.
  • Sve dobro promešajte i odmah poslužite, prelijte s malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.

Jedostavno i brzo se priprema, a bićete siti i oduševljeni