Sastojci:
- 300 g testenine
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja ( plus dodatno za podlivanje)
- 1 čen sitnog iseckanog belog luka
- 2 x 250 g konzerve tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju
- oceđene masline
- narendana korica i sok 1 limuna
- so
- biber
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvua sa pakovanja.
- Za to vreme ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju, te dodajte beli luk i dinstaj ga minut do dva.
- Dodajte oceđenu tunu, a zatim i masline.
- Posolite i pobiberite po ukusu, te dodajte sok i koricu limuna.
- Ocedite testeninu i dodajte je u sos od tunjevine.
- Sve dobro promešajte i odmah poslužite, prelijte s malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.
Jedostavno i brzo se priprema, a bićete siti i oduševljeni
Budi deo Stil zajednice.