Sastojci:

  • 200 grama palente
  • 3/4 kašike soli
  • 25 grama maslaca
  • 50 grama svežeg krem sira
  • 500 ml vode
  • jogurt

Oplenačke palačinke: Najukusniji nadev za omiljeni dezert dolazi iz Šumadije! (RECEPT)

shutterstock-241015705.jpg
Foto: Shutterstock


Priprema:

  • U posudi srednje veličine prokuvajte vodu.
  • Polovinu vode -250 ml, odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
  • Kada se maslac otopi, smanjite vatru i umešajte palentu.
  • Mešajte sve vreme kako se ne bi napravile grudvice i kuvajte dok ne omekša.
  • Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte ostatak vode.
  • Pred kraj kuvanja, dodajte krem sir. Možete palentu kombinovati i sa jogurtom.

Posna pita od jabuka i maka: Tako lako se pravi, a sočna i mekana kao duša! (RECEPT, VIDEO)

Donosimo vam recept za doručak na kojem su odrasle mnoge generacije