Sastojci:
- 200 grama palente
- 3/4 kašike soli
- 25 grama maslaca
- 50 grama svežeg krem sira
- 500 ml vode
- jogurt
Oplenačke palačinke: Najukusniji nadev za omiljeni dezert dolazi iz Šumadije! (RECEPT)
Priprema:
- U posudi srednje veličine prokuvajte vodu.
- Polovinu vode -250 ml, odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
- Kada se maslac otopi, smanjite vatru i umešajte palentu.
- Mešajte sve vreme kako se ne bi napravile grudvice i kuvajte dok ne omekša.
- Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte ostatak vode.
- Pred kraj kuvanja, dodajte krem sir. Možete palentu kombinovati i sa jogurtom.
Posna pita od jabuka i maka: Tako lako se pravi, a sočna i mekana kao duša! (RECEPT, VIDEO)