Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora
- 1 manja mlada tikvica
- 1 veza mladog crnog luka
- 100 gr kisele pavlake
- 100 gr šunkarice
- 1 jaje
- soli
- bibera
- ulje
Priprema:
Tikvice izrendati sa korom ako je mlada i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk dodati na kockice šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.
Studentsko jelo kojeg se rado sećamo: Flekice sa kupusom se jedu u slast! (RECEPT)
Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, bibera i sve izmešati.
Raširiti prvu koru, premazati nadevom tanko po kori ( ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.
Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)
Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili ga namažite uljem uz pomoć četkice.
Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, 40-45 min da dobro porumeni i dole i gore.
Služiti uz kiselo mleko ili jogrurt.
Uživajte u božanstvenom ukusu!
Izbor: Kod bake u gostima
Najbolja ruska salata mora da sadrži ovo: Bogat ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)