Potrebno je: 2-3 kuvana jaja; 1 krompir; 1 veća šargarepa; 3-4 kisela krastavčića; 100 gr graška; 1 crvena kisela paprika; 1 šolja od 100 ml majoneza; 1 kašika senfa; 1 kašika sirćeta iz kiselih krastavčića; 100 gr suvog vrata ili belog mesa piletina; soli.
Priprema: Skuvati krompir, grašak, šargarepu .. Kad se ohladi iseckati na sitne kockice. U činiju staviti kuvano povrće, kuvana seckana jaja, kuvan krompir, dodati seckanu papriku i krastavčice, kao i seckani suvi vrat. Dodati majonez, senf, soli kašiku sirćeta. Sve dobro izjednačiti i ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Služiti uz pečenje ili kao prilog za drugo meso.
Izvor: Kod bake u gostima
3 seljačka jela od koprive: Leče senilnost i otklanjaju zaboravnost! (RECEPTI)