Iz bakine kuhinje

DOMAĆE LISNATE POGAČICE: Spolja hrskave, unutra nežne i kremaste! (RECEPT)

Divno, mekano testo punjeno sirom

Recepti
Autor:
DOMAĆE LISNATE POGAČICE: Spolja hrskave, unutra nežne i kremaste! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za testo:

550 g brašna 1 jaja+ 1 belance 15 g kvasca 1 kašičica šećera malo soli

Za nadev:

100 g margarina sa maslacom 100 g sira mekšeg

Za premaz:

1 žumance

Priprema: U mlakom mleku izdrobiti kvasac i dodati šečer. Kad nadođe sipati u vanglu, dodati jaje i belance i brašno. Posoliti i umesiti srednje testo glatko. Pokriti da odmori 20 minuta, izmešati margarin i sir da bude glatko. Podeliti na 4 dela.

Testo razviti u pravougaonik pa premazati 1/4 smese margarina i sira preklopiti sa jedne i druge strane ka sredini i onda još jednom jednu stranu. Pokriti da odmori 10 minuta i tako još 3 puta.

Razviti u pravougaonik cm debljine i vaditi čašom pogačice i ređati u podmazanu tepsiju. Pokriti na 10 minuta da stoji pa premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne porumene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs