savršeno testo

KIFLICE BEZ KVASCA: Mekane kao duša, mogu da stoje i nekoliko dana! (RECEPT)

Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana testa jer čim ih zamesite, možete ih peći

Recepti
Autor:
KIFLICE BEZ KVASCA: Mekane kao duša, mogu da stoje i nekoliko dana! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 grama glatkog belog brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 250 grama svežeg sira
  • 1 dcl mleka
  • 1 dcl ulja
  • 2 belanca
  • 2 kašičice soli
  • žumance za premazivanje
Kiflice
foto: Profimedia

Priprema:

  • Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo.
  • Odmah rasporedite u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla.
  • Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice.
  • Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne.
  • Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs