Dok traje post

SARMA BEZ MESA ZA ČISTU DESETKU IZ BAKINE KUHINJE: U smesu za punjenje ide jedan tajni sastojak koji poboljšava ukus

Samo jedna kašika ajvara daje ovom jelu posebnu aromu

Recepti
Autor: ,
SARMA BEZ MESA ZA ČISTU DESETKU IZ BAKINE KUHINJE: U smesu za punjenje ide jedan tajni sastojak koji poboljšava ukus
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

* 1 glavica crnog luka * 300 g šampinjona 2 pečene paprike * 100 g pirinča * so biber, biozačin * crvena mlevena paprika * 1 puna kašika ajvara * 4-5 čena belog luka * lovorov list * ulje * 1 glavica kiselog kupusa

Sarma, Posna sarma
foto: Printscreen/youtube

Priprema:

1. Na ulju propržiti seckan luk, u blender staviti usitnjene šampinjone, iseckane pečene paprike, opran pirinač, ispasiran beli luk, pa kad se sve to uprži, dodati začine i mlevenu papriku.

2. Zavijati sarme u listove kupusa s pripremljenim filom i ređati ih uspravno u posudu u kojoj će se kuvati. U sredinu staviti seckani kupus. Kašiku ajvara izmešati s vodom pa time preliti sarme. Sve preliti s malo ulja i ubaciti lovorov list.

3. Kuvati 1-1,5 sati na tihoj vatri. Toplo jelo poslužiti s prilogom po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs