Sastojci:
* 1 glavica crnog luka * 300 g šampinjona 2 pečene paprike * 100 g pirinča * so biber, biozačin * crvena mlevena paprika * 1 puna kašika ajvara * 4-5 čena belog luka * lovorov list * ulje * 1 glavica kiselog kupusa

Priprema:
1. Na ulju propržiti seckan luk, u blender staviti usitnjene šampinjone, iseckane pečene paprike, opran pirinač, ispasiran beli luk, pa kad se sve to uprži, dodati začine i mlevenu papriku.
2. Zavijati sarme u listove kupusa s pripremljenim filom i ređati ih uspravno u posudu u kojoj će se kuvati. U sredinu staviti seckani kupus. Kašiku ajvara izmešati s vodom pa time preliti sarme. Sve preliti s malo ulja i ubaciti lovorov list.
3. Kuvati 1-1,5 sati na tihoj vatri. Toplo jelo poslužiti s prilogom po želji.