NAJBOLJA ŠTRUDLA OD MAKA: Napravite ovu divnu MAKOVNJAČU koja je sveža i po tri dana posle pravljenja

Makovnjača je jedna od najomiljenijih domaćih slatkiša koju možete napraviti lako i brzo

Recepti
Autor:
NAJBOLJA ŠTRUDLA OD MAKA: Napravite ovu divnu MAKOVNJAČU koja je sveža i po tri dana posle pravljenja
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 700gr brašna
  • 400ml mlakog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 30gr svežeg kvasca
  • 100ml ulja

Fil:

  • 500gr maka
  • 200-300ml vrelog mleka
  • 300gr šećera

Za premazivanje: 1 zumance

Priprema: Mleko, kvasac i šećer umutite i ostavite da kvasac naraste. U brašno sa soli i šećerom dodajte aktiviran kvasac. Umesite testo pa dodajte i malo ulja.

Dok testo kvasi, napravite fil tako što ćete u mleko dodati šećer i staviti na rignlu da provri. U vrelo mleko staviti mak i ostaviti sve da se sjedini, a mak nabubri.

Kada je testo naraslo, a mak se prohladio - razviti testo i premazati obilno filom. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, a pre pečenja, štrudlu premažite žumancetom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs