Čokoladna pita Slavice Rokvić, supruge legende narodne muzike Marinka Rokvića, osvojila je i najveće sladokusce. Ukus je neopisiv, mirisom očarava, a po receptu se pravi neverovatno brzo i lako. Idealna je za sve prilike!
Sastojci:
Za testo:
- 300 grama putera
- 400 grama brašna
- 2 žumanca
- 8 kašika vode
Unesimo testo, podelimo u dve lopte i stavimo na pola sata u frižider.
Za fil:
- 10 jaja
- 360 grama šećera
- 200 grama mlevenih oraha
- 6 štangli rastopljene čokolade
Mutimo 10 žumanaca sa 360 g šećera, dodamo 200 g mlevenih oraha, 6 štangli rastopljene čokolade i sneg od 10 belanaca. Sve to sjedinimo varjačom, ne mikserom.
Razvučemo donju koru, u sredinu stavimo fil, pa ide gornja kora. Čačkalicom izbockamo gornju koru da ne popuca prilikom pečenja.
Prekrijemo folijom i pečemo na temperaturi od 200 stepeni oko 45 minuta. Poslednjih deset minuta skinuti foliju sa pite.