Slavica Rokvić, supruga pokojnog pevača narodne muzike Marina Rokvića, važi za veliku damu, čiji stil i stast očarava mnoge. Međutim, iako na prvi pogled možda to i ne biste rekli, obožava da sprema razna jela i pravi je ekspert u kuhinji, te su njene đakonije omiljene ukućanim. Naime, ovoga puta je otkrila kako ona pravi čuveni srpski specijalitete koji nestane sa stola začas.
Verujemo da gibanicu do sada niste spremali na ovako interesantan način koji je učini još sočnijom i ukusnijom.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Način pripreme:
Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore.
Kada dobijete veliki rolat, isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku. Pecite na 200 stepeni dok mini-gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.