SVEČANA BELA ČORBA ZA SLAVE I PRAZNIKE: Okrepljuje tokom hladnih zimskih dana, a tako je ukusna i zdrava

Ova jednostavna prileća bela čorbica je tu da nahrani, okrepi i zagreje stomak

Recepti
Autor:
SVEČANA BELA ČORBA ZA SLAVE I PRAZNIKE: Okrepljuje tokom hladnih zimskih dana, a tako je ukusna i zdrava
Foto: Printscreen/youtube

Savršeno slavsko predjelo dolazi u vidu tople čorbice koja je lagana i savršena za zimske slave.

Potrebno je:

  • 1 kg. pilećeg mesa
  • 200 gr. paštrnaka
  • 200 gr. peršuna
  • 350 gr. šargarepe
  • 400 gr. krompira
  • 250 gr. luka
  • 100 gr. celera
  • 1 čen belog luka
  • 150 gr. graška
  • lovorov list
  • lišce peršuna
  • so, biber, suvi začin

Legir:

  • 200 gr. kisele pavlake
  • 1 jaje
  • sok od jednog limuna
  • 100 gr. maslaca ili ulje
  • 1 puna kašika brašna

Priprema: U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva. Ogulite svo povrće, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom. Sve neka kuva dok ne omekša. Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite. U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte. Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta. U međuvremenu dodajte začine. Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir. Umutite jaje, pavlaku, limun. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs