Savršeno slavsko predjelo dolazi u vidu tople čorbice koja je lagana i savršena za zimske slave.
Potrebno je:
- 1 kg. pilećeg mesa
- 200 gr. paštrnaka
- 200 gr. peršuna
- 350 gr. šargarepe
- 400 gr. krompira
- 250 gr. luka
- 100 gr. celera
- 1 čen belog luka
- 150 gr. graška
- lovorov list
- lišce peršuna
- so, biber, suvi začin
Legir:
- 200 gr. kisele pavlake
- 1 jaje
- sok od jednog limuna
- 100 gr. maslaca ili ulje
- 1 puna kašika brašna
Priprema: U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva. Ogulite svo povrće, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom. Sve neka kuva dok ne omekša. Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite. U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte. Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta. U međuvremenu dodajte začine. Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir. Umutite jaje, pavlaku, limun. Prijatno!
Bonus video: