RUČAK ZA DANAS: Pera Ždera lazanje, ljute sa mrvicom piletine, taman toliko da ih pojedete u jednom dahu

Lazanje sa piletinom su naš današnji predlog za ručak koji je sočan, kremast i preukusan

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pera Ždera lazanje, ljute sa mrvicom piletine, taman toliko da ih pojedete u jednom dahu
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • Pakovanje gotovih tabli za lazanje
  • 500-700gr belog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 7 do 8 čena belog luka
  • jedna konzerva paradajza u komadu
  • 1 kašika koncentrata od paradajza
  • so, biber, čili flekice, kajen paprika, čili sos, origano,
  • sveža mocarela 200gr
  • mocarela kackavalj 250gr

Za bešamel:

  • Puter
  • 3 do 4 kašike brašna
  • 500ml mleka

Priprema: Luk sitno iseckajte pa ga prodinstajte. Dodajte mu sitno seckanu piletinu, paradajz sos, beli luk, i začine.

Napravite bešamel za beli sos.

Slažite lazanje tako što ćete na dno da stavite kore za lazanje, preko crveni sos, pa onda beli sos, pa kačkavalj i mocarelu i sve tako dok ne potrošite sav materijal. Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs