Praznici su najbolje vreme da se vratite sebi. Zato se ti trenuci i nazivaju magičnim. Vreme koje provedemo sa najbližim, omiljenim ljudima čine pravi odmor i pune nas pozitivnom energijom.
Sve što treba da uradite je da okupite porodicu i prijatelje pod istim krovom, napravite divno jelo, otvorite flašu Coca-Cole i krenete na taj divni put stvaranja čiste magije života.
Ispunjen život čine iskreni razgovori, ukusna jela, praznični sokići i slobodnih par dana…. To je upravo moj plan za novogodišnje i božićne praznike. Već sam javila rodbini da se Nova godina slavi kod mene u kući, a za tu priliku planiram da spremim divno jelo koje sam videla na internetu.
Reč je o sočnom mesu i hrskavim krompirićima spremljenim po receptu Jelene Došković.
Potrebno je:
- 2 svinjska filea
- biber
- morska so
- 60 gr otopljenog putera
- kašičica suvog peršuna
- 2,3 čena belog luka
- 8 krompira srednje veličine
- kašičica senfa
- kašičica ruzmarina
- kašičica začina za krompir
- kašičica soli
- kašika maslinovog ulja
Svinjski file fino očistite i posušite ubrusom. Posolite i pobiberite po ukusu, a potom premažite mešavinom otopljenog putera, belog luka i peršuna. Na zagrejanom tiganju pecite po dva minuta sa obe strane a potom prebacite u pleh u kojem ćete ga peći. Za to vreme krompir očistite i isecite na približno jednake parčiće, prokuvajte ga nekih 7,8 minuta, a potom začinite, promešajte i dodajte u pleh uz meso. Prelijte sa ostatkom tečnosti iz tiganja u kojem se meso peklo, pa pokriveno pecite u zagrejanoj rerni nekih 25 minuta na 200C. Meso ostaje savršeno sočno i meko, a krompirići su divno aromatizovani.
Toplo jelo poslužite uz čašu rashlađene Coca-Cole, pustite neku prijatnu muziku, i prepustite se momentima potpunog blaženstva.