JELENA IMA NAJBOLJI RECEPT ZA PRAZNIČNO JELO: Sprema se lako, a pamti se dugo

Recepti
Autor:
JELENA IMA NAJBOLJI RECEPT ZA PRAZNIČNO JELO: Sprema se lako, a pamti se dugo
Foto: Shutterstock

Praznici su najbolje vreme da se vratite sebi. Zato se ti trenuci i nazivaju magičnim. Vreme koje provedemo sa najbližim, omiljenim ljudima čine pravi odmor i pune nas pozitivnom energijom.

Sve što treba da uradite je da okupite porodicu i prijatelje pod istim krovom, napravite divno jelo, otvorite flašu Coca-Cole i krenete na taj divni put stvaranja čiste magije života.

Ispunjen život čine iskreni razgovori, ukusna jela, praznični sokići i slobodnih par dana…. To je upravo moj plan za novogodišnje i božićne praznike. Već sam javila rodbini da se Nova godina slavi kod mene u kući, a za tu priliku planiram da spremim divno jelo koje sam videla na internetu.

Reč je o sočnom mesu i hrskavim krompirićima spremljenim po receptu Jelene Došković.

Potrebno je:

  • 2 svinjska filea
  • biber
  • morska so
  • 60 gr otopljenog putera
  • kašičica suvog peršuna
  • 2,3 čena belog luka
  • 8 krompira srednje veličine
  • kašičica senfa
  • kašičica ruzmarina
  • kašičica začina za krompir
  • kašičica soli
  • kašika maslinovog ulja

Svinjski file fino očistite i posušite ubrusom. Posolite i pobiberite po ukusu, a potom premažite mešavinom otopljenog putera, belog luka i peršuna. Na zagrejanom tiganju pecite po dva minuta sa obe strane a potom prebacite u pleh u kojem ćete ga peći. Za to vreme krompir očistite i isecite na približno jednake parčiće, prokuvajte ga nekih 7,8 minuta, a potom začinite, promešajte i dodajte u pleh uz meso. Prelijte sa ostatkom tečnosti iz tiganja u kojem se meso peklo, pa pokriveno pecite u zagrejanoj rerni nekih 25 minuta na 200C. Meso ostaje savršeno sočno i meko, a krompirići su divno aromatizovani.

Toplo jelo poslužite uz čašu rashlađene Coca-Cole, pustite neku prijatnu muziku, i prepustite se momentima potpunog blaženstva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs