PRAVI BOSANSKI BUREK SA JUNEĆIM MESOM PRAVI SE OVAKO: Bogat fil, mekano i sočno testo, a sve spremno BRZO

Nema boljeg i ukusnijeg od bosanskog bureka zbog kojeg se prekidaju sve dijete

Recepti
Autor:
PRAVI BOSANSKI BUREK SA JUNEĆIM MESOM PRAVI SE OVAKO: Bogat fil, mekano i sočno testo, a sve spremno BRZO
Foto: Printscreen/youtube

Burek može biti samo od mesa, to će vam reći svi koji dolaze iz Bosne, a taj burek se sprema ovako:

Sastojci:

  • 1kg brašna
  • 2 kašičice soli
  • 500ml vode
  • 150gr masti
  • 200-260ml ulja
  • 800gr do 1kg junećeg mlevenog mesa
  • 2 velike glavice crnog luka
  • So, biber,
  • 6- 8 kašika vode

Priprema: Umesite jufkice od 1kg brašna i 2 kašike soli i 500 ml vode sobne temperature. Rastopite mast koju ćete pomešati sa uljem. Testo koje ste umesili podelite na manje jufkice i svaku jufkicu obilno premažite sa masnoćom i stavite u pleh ili tacnu pa premažite sa još masti. Ostavite najmanje oko sat vremena u frižideru. Najbolje je da testo prenoći u frižideru, tada će se najlepše razvijati, ali može i sat vremena.

Napravite fil od junećeg mlevenog mesa i 2 glavice crnog luka, sitno sečenog, soli i bibera i malo vode. Umesite dobro fil.

Razvucite testo koliko god možete koristeći samo masnoću. Zatim, filujte obilato i savijte u "zvrkove", ili krugove pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs