Burek može biti samo od mesa, to će vam reći svi koji dolaze iz Bosne, a taj burek se sprema ovako:
Sastojci:
- 1kg brašna
- 2 kašičice soli
- 500ml vode
- 150gr masti
- 200-260ml ulja
- 800gr do 1kg junećeg mlevenog mesa
- 2 velike glavice crnog luka
- So, biber,
- 6- 8 kašika vode
Priprema: Umesite jufkice od 1kg brašna i 2 kašike soli i 500 ml vode sobne temperature. Rastopite mast koju ćete pomešati sa uljem. Testo koje ste umesili podelite na manje jufkice i svaku jufkicu obilno premažite sa masnoćom i stavite u pleh ili tacnu pa premažite sa još masti. Ostavite najmanje oko sat vremena u frižideru. Najbolje je da testo prenoći u frižideru, tada će se najlepše razvijati, ali može i sat vremena.
Napravite fil od junećeg mlevenog mesa i 2 glavice crnog luka, sitno sečenog, soli i bibera i malo vode. Umesite dobro fil.
Razvucite testo koliko god možete koristeći samo masnoću. Zatim, filujte obilato i savijte u "zvrkove", ili krugove pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.