GRČKI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Sočnije nešto u životu niste probali, a pravi se PRELAKO - ukus je čista fantazija

Grčki kolač sa pomorandžama je toliko sočan i ukusan da morate da ga spremite ovaj vikend

Recepti
Autor:
GRČKI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Sočnije nešto u životu niste probali, a pravi se PRELAKO - ukus je čista fantazija
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 2 vanil šećera
  • 20 kašika mleka ili oko 180 ml
  • 14 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 kašika brašna
  • 2-3 narandže
  • 200ml. vode
  • 5-6 kašika džema od kajsije
  • 200gr. šećera
  • 125gr. piškota

Glazura

  • 200gr. čokolade
  • 150ml. slatke pavlake
    Kolač, Pomorandže
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Umutite četiri belanca bez šećera, a potom u njega dodajte vanilin šećer i kristal šećer, pa nastavite da mutite. U umućene belance dodajte žumance, a onda i mleko i ulje. Umutite sve, pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Izmešajte sve pa pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta. Kada se biskvit ispeče podelite ga na dva dela.

4 oprane i zaleđene pomorandže izrendajte. Dodajte im šećer, džem od kajsije i vodu i sve promešajte pa stavite na ringlu da se rastopi šećer i da se sve sjedini.

Jedan deo biskvita izmrvite u većoj činiji, pa mu dodajte i izmrvljeno manje pakovanje piškota i sve to prelijte filom od pomorandži.

Dobijeni fil prelijte preko kolača, a kada se stegne preko njega prelijte i rastopljenu čokoladu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs