NAČIN NA KOJI TURCI PRAVE PIRINAČ JE NEVEROVATAN: Bukvalno se lepi za prste, preukusan je i odličan prilog za SVA JELA

Pirinač spremljen na ovaj način odlično se uklapa kao prilog uz meso ili grilovano povrće i komad sira

Recepti
Autor:
NAČIN NA KOJI TURCI PRAVE PIRINAČ JE NEVEROVATAN: Bukvalno se lepi za prste, preukusan je i odličan prilog za SVA JELA
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 2 šolje Baldo pirinča (integralna vrsta pirinča)
  • 1 kašika soli
  • 2 šolje vrele vode
  • 4 kašike Orzo pirinča
  • 1 kašika maslaca
  • 3 šolje vrele vode ili supe od povrća

Priprema: Pirinač potopite u vrelu vodu. Zatim u rastopljenom maslacu propržite integralni pirinač, dodajte so i ostali oprani pirinač (možete obični beli) pa mešajte dok se ne počne lepiti za tiganj. Dodajte supu od povrća ili vrelu vodu. Promešajte i ostavite da se krčka dok pirinač ne upije svu vodu.

Poslužite toplo uz meso ili povrće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs