NAJBOLJA I NAJKREMASTIJA PESAK TORTA: Ne peče se i gotova je za tili čas

Donosimo vam najbolji recept za pesak tortu koja se sprema za tili čas.

Recepti
NAJBOLJA I NAJKREMASTIJA PESAK TORTA: Ne peče se i gotova je za tili čas
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 7 pudinga od vanile
  • 500 g šećera u prahu
  • 500 g margarina
  • 300 g bananica ili žele bombona
  • 300 g keksa
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • šlag za dekoraciju

Priprema:

Puding i šećer razmutite sa mlekom pa ostalo mleko stavite da provri, zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Kad se zgusnulo, ostavite da se skroz ohladi. Margarin umutite sa šećerom, pa dodajte u ohlađen puding. Smesu podelite na 3 dela pa u jedan staviti keks, u drugi bananice ili žele bombone i u treći otopljenu čokoladu.

U kalup ili tepsiju staviti foliju ili kesu pa sipati čokoladni deo, zatim deo sa bananicama i na kraju sa keksom. Deo sa keksom pažljivo stavljajte da ne bi napravio udubljenja u kremu sa bananicama.

Ostavite da se ohladi i stegne pa okrenite na tacnu. Pesak tortu dekorišite šlagom i dodajte ukrase po izboru.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs