Sastojci:
- 4 jajeta - 7 kašika šećera - 4 kašike džema po izboru - pola čaše pavlake - 4 kašike ulja - 3 kesice instant kafe - 7 kašika brašna - pola kesice praška za pecivo - 200 ml mleka
Priprema:
1. Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i kesicu instant kafe po želji (3 čajne kašike). Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
2. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite kesicu instant kafe. Vruć, ispečen patišpanj zalijte ovom smesom.
3. Kad se dobro ohladi, premažite ga umućenim zaslađenim šlagom u koji ste dodali poslednju kesicu instant kafe i ukrasite po želji.
Bonus video: