Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 g maslaca
- 6 kašika brašna
- 6 kašika kakaoa
- 200 g šećera u prahu
- 1 jaje -200 g lešnika
Priprema:
1. Lešnike sameljite što sitnije. Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litra mleka i jaje i dobro promešajte. Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i ostavite da na tihoj vatri proključa, pa dodajte masu koju ste pripremili, uz stalno mešanje. Dodajte lešnike i promešajte ponovo. Ako je potrebno, smanjite vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne.
2. Sklonite je sa šporeta, dodajte maslac i promešajte.
3. Kad se ohladi, promešajte mikserom i masu stavite u frižider da prenoći. Ovako pripremljena domaća nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru tri nedelje.