Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g maslaca
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika kakaoa
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 jaje -200 g lešnika
shutterstock-419250841.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Lešnike sameljite što sitnije. Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litra mleka i jaje i dobro promešajte. Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i ostavite da na tihoj vatri proključa, pa dodajte masu koju ste pripremili, uz stalno mešanje. Dodajte lešnike i promešajte ponovo. Ako je potrebno, smanjite vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne.

2. Sklonite je sa šporeta, dodajte maslac i promešajte.

3. Kad se ohladi, promešajte mikserom i masu stavite u frižider da prenoći. Ovako pripremljena domaća nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru tri nedelje.

Error in getting video.

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija

Ako vam se bude dopala domaća nutela, a sigurno hoće, sledeći put verujemo da ćete napravit i duplu meru!