Potrebno je:
- 500g. gotovih kora za pitu
- 1,5kg. jabuka
- 160g. šećera
- Sok od 1/2 limuna
- 200g. suvo grožđe
- 1 kašičica cimeta
- 3 do 4 kašike griza
Preliv:
- 4 jaja
- 100g. šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanil šećera
- 250ml. jogurta
- 100 do 120ml. ulja
- 4 kašike griza
Priprema: Jabuke oljuštite, iseckajte i stavite u dublji tiganj da se prodinstaju. Dodajte cimet, a potom i suvo grožđe, malo limunovog soka i šećer.
U činiji umutite jaja, šećer, vanil šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.
Koru premažite sa prelivom, pa stavite drugu koru i preliv, pa treću koru i preliv, pa zatim stavite fil od jabuka, umutajte i stavite u tepsiju. Kada umotate tri štrudle, ispecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta.