NAJSAVRŠENIJI RECEPT ZA KREMPITU: Fil je čvrst tako da se ne razliva, a korica taman hrskava onoliko koliko je potrebno

Savršen kolač može biti samo krempita kojoj niko ne može da odoli

Recepti
Autor:
NAJSAVRŠENIJI RECEPT ZA KREMPITU: Fil je čvrst tako da se ne razliva, a korica taman hrskava onoliko koliko je potrebno
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • lisnato testo (1 pakovanje zamrznutog - 500 gr. ili dva pakovanja svežeg)
  • 10 jaja
  • 1,5 l mleka
  • 150 gr. gustina
  • 350 - 400 gr. šećera
  • 30 gr. vanilin šećera ili 2 kašike arome od vanile
  • 30 gr. želatina (čaša vode)
  • ako volite malo limunove korice

Priprema: Lisnato testo razvucite pa ispecite u rerni. Drugo lisnato testo isecite pa ispecite.

Na ringlu stavite oko litar mleka. Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šećer i gustin, kao i vanilin šećer. Zatim u provrelo mleko stavite umućena žumanca i mešajte dok se ne zgusne.

U posebnu činijicu razmutite želatin sa malo vode. Kada želatin nabubri dodajte ga u žuti fil.

Dobro izmešajte i ostavite da se prohladi. Umutite belanca u baš čvrst šne. Zatim dodajte belanca u žuti fil, kao i rendanu koricu limuna. Filujte korice koje ste ispekli i to je to.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs