TRILEĆE SA PRELIVOM OD KARAMEL BOMBONA: Prelep i kremast kolač koji će se dopasti svim generacijama

Trileće je mekan i sočan kolač koji će oduševiti sve, a odlično se slaže sa domaćom kafom

Recepti
Autor:
TRILEĆE SA PRELIVOM OD KARAMEL BOMBONA: Prelep i kremast kolač koji će se dopasti svim generacijama
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 200g šećera
  • 2 vanil šećera
  • 200g griza
  • 200g brašna T- 400 glatko
  • 1 prašak za pecivo

Umutiti prvo belanca, a zatim dodati šećer. U umućena belanca dodati žumanca pa i njih umutiti. Dodati vanilin šećer, griz i promešati žicom. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo pa i to umutiti.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20 do 25min.

PRELIV:

  • 1l slatke pavlake
  • 1l mleka
  • 400ml kondezovanog mleka

Promešati ova tri mleka i preliti preko kolača. Kada kolač upije svo mleko pripremiti glazuru ili preliv od 300g bombona - mlečne karamele 50 do 60ml slatka pavlaka ili 100ml običnog mleka. Preko možete dodati 100ml umućene slatke pavlake.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs