Turska jela nas uvek iznova oduševljavaju, jer su tako uksna, a mahom se spremaju bez mesa. Takva je i ova čorbica za koju vam donosimo recept:
Potrebno je:
- Leblebija
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 ljuta papričica
- malo grčkog jogurta
- 200 ml paradajz soka
- voda
- ulje
- začini (beli luk i svež đumbir, so, biber, kumin, kurkuma, crvena začinska paprika)
Priprema: Na malo ulja prodinstati sitno seckan crni luk. Dodati ljutu papričicu, a potom dodati rendan đumbir i beli luk. Dodati i začine i paradajz sok. Zatim, u blender staviti vodu, kiselu pavlaku ili grčki jogurt i predhodno potopljenu leblebiju. Sve samleti pa tu vodu dodati u čorbu. Dodati i 1 šolju cele leblebije koju ste prethodno natapali u vodi i oprali.
Sve to kuvati oko 15 minuta. Iseckati i svež peršun, staviti na vrh i to je to.