Nedavno smo pisali o omiljenom slatkišu - palačincima pretvorenim u tortu, a danas vam donosimo recept za štrudlu, ali rasturenu.

Sastojci:

  • 150 g grubo secakanih badema
  • 5 jabuka
  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašika mleka
  • 2 kašika ruma

Priprema: Pomešajte sve sastojke osim jabuka i badema. Testo prebacite u posudu za pečenje premazanu uljem i posutu brašnom (višak brašna istresite). Jabuke ogulite pa ih tanko nasecite ili krupno narendajte i posložite ih po testu. Preko jabuka dodajte gubo seckane bademe. Prebacite kolač u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzija i pecite 25 minuta.

02:40
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija

Rasturena ili nuklearna štrudla dobila je takav naziv jer se svi sastojci pomešaju i izliju na pleh, a ukus je fenomenalan