AKO STE LJUBITELJ PAŠTETE OVAJ RECEPT ĆE VAS ODUŠEVITI: Kad naučite da je sami spremate, nikada je više nećete kupiti

Priprema se veoma brzo i danima se može jesti… na tostu, na mekikama, uz naan.. ma sve je fino uz ovu domaću jetrenu paštetu!

Recepti
20:11h
AKO STE LJUBITELJ PAŠTETE OVAJ RECEPT ĆE VAS ODUŠEVITI: Kad naučite da je sami spremate, nikada je više nećete kupiti
Foto: printscreen Facebook / Od slatkoga slađe

Pašteta, ima mnogo ljubitelja ovog namaza, a pogotovo među decom, međutim dosta se polemiše oko toga da li je ona dobra za nas ili ne, zato naučite da pravite domaću paštetu koja je garantovano zdrava i ukusna.

SASTOJCI:

  • 750 g pileće džigerice
  • 1 veća glavica luka
  • 120 g slanine
  • 150 g šampinjona
  • 4 čena belog luka
  • 200 g maslaca
  • so
  • biber
  • oko 0,5 dl konjaka

PRIPREMA:

  1. Posudu premazati maslacem te poređati džigericu u nju. Zatim dodati očišćen luk isečen na četvrtine, pečurke isecite na pola i ubacite u pleh, a slaninu na kockice i na kraju stavite beli luk.
  2. Posudu prekriti folijom i peći oko 25 minuta u rerni zagrijanoj na 200 ˚C. Skinuti foliju i peći još 15 minuta.
  3. Malo ohladiti i smesu usitniti u blenderu. Dodati maslac, so, biber i konjak.

Poslužiti na tostiranom hlebu i ukrasiti seckanim mladim lukom po želji. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs