Pašteta, ima mnogo ljubitelja ovog namaza, a pogotovo među decom, međutim dosta se polemiše oko toga da li je ona dobra za nas ili ne, zato naučite da pravite domaću paštetu koja je garantovano zdrava i ukusna.
SASTOJCI:
- 750 g pileće džigerice
- 1 veća glavica luka
- 120 g slanine
- 150 g šampinjona
- 4 čena belog luka
- 200 g maslaca
- so
- biber
- oko 0,5 dl konjaka
PRIPREMA:
- Posudu premazati maslacem te poređati džigericu u nju. Zatim dodati očišćen luk isečen na četvrtine, pečurke isecite na pola i ubacite u pleh, a slaninu na kockice i na kraju stavite beli luk.
- Posudu prekriti folijom i peći oko 25 minuta u rerni zagrijanoj na 200 ˚C. Skinuti foliju i peći još 15 minuta.
- Malo ohladiti i smesu usitniti u blenderu. Dodati maslac, so, biber i konjak.
Poslužiti na tostiranom hlebu i ukrasiti seckanim mladim lukom po želji. Prijatno!
Bonus video: