POSNA ŠTRUDLA KOJOJ NIJEDNA MRSNA NIJE RAVNA: Puna oraha, džema i maka, UKUS KOJI RAZBIJA, sveža i meka i sutradan

Jednom kada napravite ovu posnu štrudlu, shvatićete da više nikada nećete praviti mrsnu. Toliko je dobra

Recepti
Autor:
POSNA ŠTRUDLA KOJOJ NIJEDNA MRSNA NIJE RAVNA: Puna oraha, džema i maka, UKUS KOJI RAZBIJA, sveža i meka i sutradan
Foto: Printscreen/Instagram

Potrebno za fil:

  • 300ml. čaja od jagode
  • 400gr. mlevenog maka
  • 150-200gr. šećera
  • 4 kašike džema
  • 100gr. suvog grožđa
  • 150gr. mlevenih oraha, po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.

Potrebno za testo:

  • 500gr. brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15gr. kvasca
  • 1 prašak za pecivo
  • 125gr. posnog margarina + 50gr. za premazivanje
  • 200ml. vode do 250ml.
  • Kora od 1 limuna, prsohvat soli.

Priprema: Napravite fil tako što ćete prvo da skuvate čaj od jagode. Zatim ćete izmešati mak, orahe, šećer i džem, pa dodati vreo čaj da popari mak. Kada sve to lepo izmeštate, napravite testo.

Testo pravite tako što ćete aktivirati kvasac sa vodom i šećerom. Izmeštai brašno i prašak za pecivo, dodati margarin, limunov sok, aktiviran kvasac i vodu. Kada lepo sve umesite, razvijte testo što tanje i bogato ga premažite filom. Stavite u mlaku ili hladnu rernu, pa pecite na 180 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs