PASTIRSKA PITA NAJBOLJI DORUČAK ZA ZIMSKE DANE: Puna ukusa, kremasta i tako sočna, savršen zalogaj za sve

Doručak ili ručak, na vama je da odlučite za koji obrok ćete spremiti pastirsku pitu

Recepti
Autor:
PASTIRSKA PITA NAJBOLJI DORUČAK ZA ZIMSKE DANE: Puna ukusa, kremasta i tako sočna, savršen zalogaj za sve
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 500 gr junećeg mlevenog mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 3,4 kašike pasiranog paradajza
  • So, biber..
  • 5, 6 krompira
  • malo maslaca
  • malo mleka
  • soli

Priprema: Skuvajte krompir pa napravite pire od njega. Dok se pire krompir kuva, prodinstajte luk i šargarepu, pa dodajte meso i beli luk, a zatim i pasirani paradajz.

Zatim u vatrostalnu činiju na podmašćeno dno stavite malo ulja, pa preko stavite polovinu smese od krompira, pa sloj mesa i preostali sloj krompira i sve to zapecite u rerni. Poslužite toplo.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs