DORUČAK ACE SOFRONIJEVIĆA ZBOG KOJEG JE SMRŠAO 40 KILOGRAMA: Zdrav i idealan za zimske dane

Aca Sofronijević nikad nije krio da je odlučio da smrša kada je skala na vagi prešla 120 kilograma, a ovo je doručak koji mu je pomogao u tome

Lepi & Zdravi
Autor:
DORUČAK ACE SOFRONIJEVIĆA ZBOG KOJEG JE SMRŠAO 40 KILOGRAMA: Zdrav i idealan za zimske dane
Foto: Shutterstock

Gostujući u RTS Ordinaciji, harmonikaš Aleksandar Aca Sofronijević priznao je da je uspeo da skine preko 40 kilograma postepenim radom i trudom, a prvi korak do toga je bio da se uobroči.

"Proces promene je dugotrajan i zaista nije lak. Međutim, ja imam veliku želju i volju za životom jer sam video koliko je loše biti gojazan i kako ne možeš ništa da uradiš...Početak moje dijete u smislu zdrave ishrane bio je da se obročim.

Trudim se da uvek imam mnogo salate i trudim se da izbegnem da vezujem hleb sa ugljenim hidratima i nikad ne uzimam slatko posle obroka," ispričao je Sofronijević, prenosi Hellomagazin.

"Doručak su uglavnom neke kašice od heljde sa kombinacijama smrznutog voća, jaja, napravim neku salatu dobru, humus često pravim, integralni hleb, heljdu obožavam i super je varim i uglavnom je kod mene heljdin hleb.

U zavisnosti od toga šta je bio doručak užina je uvek su te neke voćne stvari ili štanglica čokolade ili dve urme," priznao je on.

Najzdravija kaša od heljde za koju se veruje da pomaže boljem varenju:

Potrebno: voda, so, heljdino brašno

Priprema: Stavite slanu vodu na ringlu da provri. Kada provri, sklonite sa ringle pa dodajte heljdino brašno. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. U ovakvu kašu možete da dodajete: sir, kajmak, jogurt, ostale semenke (orahe, bundevino sebe, suncokretovo seme) ili možete da napravite slatku kašu dodajući heljdinoj kaši med, suvo grožđe i td.

(Stil/RTS Ordinacija/ hellomagazin.rs)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs