SPREMILA SAM SUPU PO STAROM BAKINOM RECEPTU: Bukvalno smo je jeli i za doručak, NIŠTA BOLJE NE GREJE TOKOM ZIMSKIH DANA

Onih dana kada su svi u kući bolesni, a nijedan lek ne pomaže, setila sam se recepta za domaću supu

Recepti
Autor:
SPREMILA SAM SUPU PO STAROM BAKINOM RECEPTU: Bukvalno smo je jeli i za doručak, NIŠTA BOLJE NE GREJE TOKOM ZIMSKIH DANA
Domaća supa, Foto: Printsceen/youtube

Domaća supa od piletine i šupljih kostiju je puna kolagena i korisnih supstanci koji oporavljaju celo telo.

Potrebno je:

  • 2 litra vode
  • 2 pileća bataka ili 1 pileća leđa
  • 1 šuplja teleća koska
  • 3 srednje šargarepe
  • 3 srednja paškanata
  • 1 glavica crnog luka
  • malo svežeg lista peršuna
  • malo testenine za supu
  • so i biber

Priprema: Crni luk malo prepržite na plotni od šporeta. Zatim u lonac nalijte vodu, pa stavite šuplju kosku, malo lovorovog lista i luk. Kuvajte najmanje sat vremena. Posle izvadite kosku i lovor, a u vodu dodajte piletinu pa kuvajte još 45 minuta. Zatim izvadite piletinu i očistite je od kostiju.

Meso vratite u supu, pa dodajte izrendanu šargarepu i paškanat i izgnječen luk, kao i so i biber.

Dodajte punu šaku svežeg peršuna. Kuvajte još 20 minuta pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs