PREDLOG ZA RUČAK: Savršen prebranac, recept za početnike, korak po korak do PREUKUSNOG obroka+

Savršen prebranac ne zahteva specijalnu tehniku, ali ima čari ako se spremi na ovaj način

Recepti
Autor:
PREDLOG ZA RUČAK: Savršen prebranac, recept za početnike, korak po korak do PREUKUSNOG obroka+
Foto: Printscreen/youtube

Pasulj je obrok koji se najjednostavnije kuva. Sve što treba da uradite je da pratite ove korake.

Sastojci:

  • Oko 500gr pasulja tetovca
  • oko 10 glavica crnog luka (to mu dodje oko 1,5kg)
  • 4, 5 čena belog luka
  • domaće kobasice (ko voli moze da uzme da budu malo ljute)
  • slaninica domaća
  • začinska paprika
  • suvi začin
  • biber
  • lovorov list
  • mast ili ulje

Priprema: Pasulj potopite noć pre kuvanja. Ujutru taj isti pasulj operite pod mlazom vode, pa stavite u šerpu sa malo soli i prokuvajte.

Za to vreme na malo masti predinstajte crni i beli luk. Dok se dinstaju dodajte im začinsku papriku i suvi začin. Kada se luk izdinstao složite sve u vatrostalnu činiju i to ovim redom. Sloj pasulja, pa malo začinske paprike, pa sloj luka, pa kobasice i slanina, pa red pasulja i nalijte malo vode u kojoj se kuvao pasulj. Sve stavite u rernu da se zapeče oko sat vremena na 200 stepeni Celzijusa.

(Stil/ Deda Miletova kuhinja)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs