Pasulj je obrok koji se najjednostavnije kuva. Sve što treba da uradite je da pratite ove korake.
Sastojci:
- Oko 500gr pasulja tetovca
- oko 10 glavica crnog luka (to mu dodje oko 1,5kg)
- 4, 5 čena belog luka
- domaće kobasice (ko voli moze da uzme da budu malo ljute)
- slaninica domaća
- začinska paprika
- suvi začin
- biber
- lovorov list
- mast ili ulje
Priprema: Pasulj potopite noć pre kuvanja. Ujutru taj isti pasulj operite pod mlazom vode, pa stavite u šerpu sa malo soli i prokuvajte.
Za to vreme na malo masti predinstajte crni i beli luk. Dok se dinstaju dodajte im začinsku papriku i suvi začin. Kada se luk izdinstao složite sve u vatrostalnu činiju i to ovim redom. Sloj pasulja, pa malo začinske paprike, pa sloj luka, pa kobasice i slanina, pa red pasulja i nalijte malo vode u kojoj se kuvao pasulj. Sve stavite u rernu da se zapeče oko sat vremena na 200 stepeni Celzijusa.
(Stil/ Deda Miletova kuhinja)
Bonus video: