OVAKO ITALIJANI SPEMAJU NAJUKUSNIJU PALENTU NA SVETU: Jedu je za doručak ili za ručak umesto hleba - SAVRŠEN OBROK

Palenta originalno potiče iz Italije, a oni je spremaju na veoma jedinstven način zbog čega je preukusna

Recepti
Autor:
OVAKO ITALIJANI SPEMAJU NAJUKUSNIJU PALENTU NA SVETU: Jedu je za doručak ili za ručak umesto hleba - SAVRŠEN OBROK
Foto: Printscreen Youtube - Cucina Geek

Palenta na italijanski način pravi se lako i veoma jednostavno. Sve što treba da uradite je da nađete savršeno meso ili povrće koje se slaže uz nju i dobićete kompletan doručak ili ručak:

Sastojci:

  • 250 g palente
  • 1 l vode
  • 1/2 kašičice soli

Priprema: Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.

Ovako spremljenu palentu možete da koristite za doručak, a uz nju možete poslužiti ili kefir i sir ili grilovano povrće. Na taj način ćete dobiti niskokalorični obrok koji će vas brzo zasititi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs