ITALIJANI PRAVE NAJBOLJI KAČAMAK IKAD: Kremast, preukusan, a služe ga kao doručak ili prilog mesu uz ručak

Način na koji Italijani spremaju palentu je najbolji do sada, a o ukusu nećemo ni da pričamo

Recepti
Autor:
ITALIJANI PRAVE NAJBOLJI KAČAMAK IKAD: Kremast, preukusan, a služe ga kao doručak ili prilog mesu uz ručak
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • malo maslonovog ulja
  • malo maslaca
  • 1 lovorov list
  • 1 čen belog luka
  • pola glavice crnog luka
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 2 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 šolja palente ili kukuruznog brašna
  • 1 šolja parmezana
  • so i biber

Priprema: U dubljoj šerpi rastopite maslac i maslinovo ulje. Dodajte 1 čen belog luka i pola glavice crnog luka. Kada se prodinsta sve dodajte bujon, lovorov list i so i biber. Nakon 10ak minuta kuvanja, dodajte pavlaku za kuvanje. Sve kuvajte oko 15 minuta. Kašikom izvadite lovorov list i luk iz tečnosti. Umešajte palentu dok se sve lepo ne sjedini. Poslužite i pospite permezanom. Uživajte.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs