POSNI PAPRIKAŠ NA VODI PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Ima neuporedivo bolji ukus od onog sa mesom, a pravi se ZAČAS

Recept sa Hilandara za paprikaš obavezno zabeležite, jer verujemo da lepši niste jeli, a uz to je i veoma zdrav.

Recepti
12:21h Autor:
POSNI PAPRIKAŠ NA VODI PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Ima neuporedivo bolji ukus od onog sa mesom, a pravi se ZAČAS
Recept sa Hilandara za paprikaš, Foto: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic

Božićni post je u toku, te je paprikaš po receptu monaha sa Hilandara idealan za vašu današnju trpezu. Međutim, obožavaju ga i oni koji mrse. Toliko je ukusan da nećete ni primetiti da nema mesa, a sprema se veoma brzo i jednostavno. Pritom, za ovaj ukusan ručak vam nije potrebno mnogo novca i vrlo je izdašan.

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 1/2 kg crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 4 mesnate paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike suvog začina
  • 2 kašike brašna
  • mlevena paprika
  • so
Krompir paprikaš, Paprikaš
foto: Shutterstock

Priprema:

Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.

Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs