Sastojci

  • 1 kg. belog pasulja
  • 1 crni luk
  • 1 prazi luk
  • 10-15 suvih crvenih paprika
  • 200-250ml. ulje
  • 5-6 beli luk
  • Biber, kuhinjska so, crvena začinska paprika, ljuta paprika.

Priprema: Pasulj skuvajte bez ičega i ostavite ga da se ocedi i ohladi. Pasulj možete da skuvate i par dana ranije i držite ga u frižideru.

Kuvan pasulj ispacirajte, a suvu crvenu papriku iseckajte. Sa pasuljem izmešajte so i biber, a na ulju u tiganju prepržite papriku, pa vrelo ulje i papriku prelijte preko pasulja.

Tako začinjen pasulj stavite u vatrostalne činije, a preko njega naseckajte beli luk, dodajte suvu začinsku papriku i vrelo ulje.

Bonus video:

02:36
SVE FAZE KROZ KOJE JE DINAR PROLAZIO OD SVOG NASTANKA! Stručnjak ušao u srž naše ekonomije: Našu valutu su prodavale strane države Izvor: Kurir televizija

Ovako spremljen pasulj može da se skuva dan dva ranije i da se posluži na slavu.