7 RECEPATA ZA 7 DANA U NEDELJI: Predlog JELOVNIKA za nedelju ispred nas - SVE KUVANO I ZDRAVO

Donosimo vam sve orginalne ideje za ručak za nedelju ispred nas

Recepti
Autor:
7 RECEPATA ZA 7 DANA U NEDELJI: Predlog JELOVNIKA za nedelju ispred nas - SVE KUVANO I ZDRAVO
Foto: Bakina kuhinja

Osmisliti jelovnik za nedelju ispred nas veliki je poduhvat i znamo da će vam koristi par ideja, stoga smo napravili ovaj zanimljiv predlog:

Uvek nedeljom skuvajte veliki lonac domaće supe u koju ćete staviti pileće batake, šargarepu, dosta luka, paškanat i celer. Ovako skuvana supa će vam dobro doći kada dođete sa posla da pojedete nešto toplo i zdravo "na kašiku".

Ne zaboravite da jedete velike količine kiselog kupusa i turšije u vidu salata, jer nutricionisti navode kako su to najbolji probiotici potrebni tokom zime.

Ponedeljak: JAGNJEĆA KAPAMA

Sastojci: 800 gr jagnjećeg mesa, 2 glavice crvenog luka, 3 čena belog luka, 2 šargarepe, 300 gr spanaća, 150 gr pasulja iz konzerve, so, biber, 1 kašičica mlevene začinske paprika, 500 gr paradajz pirea, ulje, kašičica suvog bosiljka.

Kako se pravi ovo jelo pogledajte ovde:

Utorak: MUSAKA PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
  • 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
  • 2 paradajza (iseckana na kockice)
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 1 glavica seckanog crnog luka
  • 3 jaja (umućena)
  • 1 šolja jogurta (namirnica zbog koje se ukus umnogome razlikuje)
  • 60 g brašna
  • so, biber
  • ulje
  • 60 g mešavine biljnih začina

Sreda: KAFANSKA TELEĆA ČORBA

Sastojci:

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista

Četvrtak: Skuša i krompir sa blitvom

Potrebno je:

  • 4 komada skuše očišćene od kostiju
  • so i biber
  • 4 krompira
  • 1 struk blitve

Petak: Ćufte u zatvoru

Potrebno je:

  • 500 grama junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza peršuna
  • prezle
  • jaje
  • so i biber
  • beli luk
  • 1 kg krompira
  • 1 l mleka
  • 50 grama maslaca
  • 2 kašike brašna

Subota: Kosovska flija

Sastojci:

Sastojci za testo:

  • 400gr spanaća
  • 1 kašika soli
  • 500gr brašna
  • 2 jajeta

Sastojci za nadev:

  • 200gr bukovača
  • 200gr sira
  • 100gr plavog sira

Sastojci za sos:

  • 350ml paradajz pirea
  • 2 čena belog luka
  • 1 supena kašika meda
  • bosiljak
  • suvi začin
  • biber
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs