MAĐARSKA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA: Toliko je sočna da se topi u ustima, a sprema se za 20 minuta

Donosimo vam savršen recept za mađarsku pitu sa višnjama, koja se topi u ustima.

Recepti
18:06h
MAĐARSKA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA: Toliko je sočna da se topi u ustima, a sprema se za 20 minuta
Foto: Printscreen Youtube/ Kuvarice manje zbori

Sastojci:

  • 500 g višanja
  • kore za pitu

Fil:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera (ako volite slađe možete dodati jos polovinu šolje)
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • Za špin:
  • 1 šolja vode
  • 1 i po šolja šećera
  • par kapi limunovog soka

Priprema:

Fil:

Umutiti penasto belanca od 3 jaja. Zatim postepeno dodavati šećer i mutiti. Smanjiti brzinu mućenja i dodati griz, jogurt, prašak za pecivo, ulje. Sve dobro sjediniti. Masa treba da bude penasta.

Razdvojiti kore po 3 komada. Filom se mažu prva i druga kora, a na treću se ređaju samo višnje. Višnje ređati u red širine oko 3,4 cm. Saviti krajeve i urolati koru. Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

Preliv:

Staviti vodu da provri, dodati šećer i pustiti da vri dok polovina tečnosti ne ispari. Kad ispari i tečnost postane malo gušća dodati par kapi limunovog soka.

Kad je pita gotova, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi. Kad je skroz hladna iseći je na parčiće, a onda preliti sa prelivom i ostaviti da se ohladi, prenosi Stil.

Pre služenja pitu možete posuti prah šećerom.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs